Google Cégem

Google Cégem (GMB) Készítése

Ma már a keresés is digitáls, gondolj csak bele egy pillanatra. Be akarod szerezni a felújításodhoz szükséges barkácseszközöket és festékeket? Google. Új éttermet vagy kávézót szeretnél kipróbálni a környékeden? Google. Kíváncsi vagy, hogy mik az idei év trendjei? Google. Érdekelnek az aktuálpolitikai vagy celebhírek? Google.

És ezt a végtelenségig sorolhatnánk, ugyanis naponta több milliárd ember használja a Google keresőmotorját a legkülönfélébb dolgok és információk felkutatására. De először is beszéljünk arról, hogy mi is pontosan a Google Cégem.

Google Cégem

1. Könnyebb felfedezhetőség

Attól függetlenül, hogy webes vagy személyes forgalmat szeretnél generálni, online megjelenés szempontjából a lehető legjobb keresési felület a Google. A cégprofilod létrehozásával lényegében biztosítod, hogy hozzád is eltaláljanak az egyszerű és térképes keresésekből egyaránt.

Abban az esetben, ha már elkezdtek kiépíteni az online jelenléted, a Google Cégem segítségével még jobb eredményeket érhetsz el a találati listákon, mint azelőtt.

2. Hozzáférésed lesz statisztikai adatokhoz

A Google Cégem másik nagy előnye a statisztikai adatok hozzáférhetősége. Többek között nyomon követheted, hogy hányan kerestek rád, hívtak fel, kattintottak a képeidre vagy kértek tájékoztatást.

Ráadásul ezek a statisztikai adatok jól jöhetnek a Google Ads kampányaid során is. Az üzleti fiók segítségével helyi bővítményeket is adhatsz hirdetéseidhez, mint például a kattintható helyinfomráció.

3. Növelheted a vásárlóid bizalmát

A bizalom kulcsfontosságú komponens a vásárlói döntéshozatalban. És a vásárlói vélemények révén is növelheted boltod hitelességét.

A vásárlói vélemények saját tapasztalataikat és őszinte véleményüket tartalmazzák. És az emberek imádnak ilyen értékeléseket olvasni mielőtt elkötelezik magukat, de tényleg. Gondolj csak vissza arra, amikor utoljára szerettél volna megrendelni egy számodra új terméket. Biztosan az elsők között szerepelt az is, hogy utánajártál mások véleményének és tapasztalatainak vele kapcsolatban.3333

A pozitív vélemények nemcsak javítják a rangsorolást, hanem egyben ingyenes és megbízható hirdetésekként is szolgálnak. Fontos pozitív feedbacket szerezni! 

Google Cégem

4. Google Local Pack Listing

A Local Pack, vagyis a “helyi csomag/csoport”, általában az organikus keresések találataiként jelenik meg. Ezek a lista lényegében bármikor megjelenhet, amikor a Google úgy véli, hogy az akutális keresés helyi szándékkal bír. Például a legjobb kávézó budapest és fodrász szaküzlet a közelben kifejezések esetében kilistázza a relevánsnak tűnő, közeli helyeket. A keresés alatt itt nem szükséges külön földrajzi neveket megadni, enélkül is feltételezi a helyi célzatú keresést.

A listán alapvetően az a három vállalkozás szerepel, amelyet a legrelevánsabbnak és számunkra leghasznosabbnak talál.

Fontos megemlíteni, hogy a megosztott információk mennyisége változó lehet a cégek profiljának kitöltössége alapján. Ezért érdemes minél precízebben és bővebben kitölteni a profilodat, mert a Google itt rangsorolja a vállalkozásokat és a kapott eredmények alapján prezentálja őket.

5. Google Local Finders

Észrevetted te is a fentebbi képen a Local Pack Listing alján az Összes gombot? Amikor valaki rákattint arra a gombra, az oldal átnavigálja őt a Local Findersre:

Itt egy kibővített listát fog találni a böngésző bal oldalán, ahol a találatok általában tízes vagy huszas csoportokba vannak rendezve. Az oldal jobb oldalán lévő térképen pedig a listán szereplő boltok fognak megjelleni. A térképet könnyedén lehet kicsinyíteni és nagyítani, valamint a megjelölt helyek kattinthatóak.

6. Google Térkép

Androidos készülékeken ez az alapértelmezett keresési mód, de asztali verzióban is használható. A Google Térképen keresztül leadott keresések eredményei hasonlítanak a Local Finders megjelenéséhez.

Az előbbivel ellentétben ezen típusú keresések URL-je https://www.google.com/maps kezdetű. Valamint a fokozott felhasználói élmény érdekében időnként a Local Packtól automatikusan ide érkezünk.

Google Cégem

7. Kérdések és Válaszok a Google Cégem Fiókban

A kérdések és válaszok egy meglehetősen beszédes nevű funkció, ami ráadásul igen hasznos is. Az egész lényege, hogy a felhasználók kérdéseket tehetnek fel cégednek a GC profilon keresztül, amiket aztán te (vagy a profilt kezelő személy) megválaszolhat.

8. Értékelések és Vélemények – Reputációmenedzsment a Google Cégem Fiókban

Sok más online véleményező/értékelő szolgáltatással ellentétben a Google arra ösztönzi a tulajdonosokat, hogy ösztönözzék (persze csak etikus eszközökkel) arra ügyfeleiket, hogy írjanak véleményeket róluk a GC profilon. Ezek a vélemények és értékelések segíthetnek kiemelkedni a tömegből a számtalan konkurens találat között.

9. Szolgáltatások és Menük

Ha szolgáltatásokat értékesítesz (szálloda, fodrászüzlet, marketingcég, vagy lényegében bármi más), és többféle szolgáltatást is kínálsz, akkor ezeket egy külön részben felsorolhatod adatlapodon.

Az internet egy minden eddiginél hasznosabb eszközt adott a fogyasztók kezébe, ami képes önmagában felvirágoztatni, vagy megdönteni egy cég vagy márka hírnevét. Ezek az online vélemények és értékelések. Az elmúlt évek során egyre több felhasználó fordul ezekhez a korábbi ügyfelek és vásárlók által írt véleményekhez, hogy kiderítsék, mit kapnak a pénzükért egy adott termék vagy szolgáltatás megvásárlásakor. Egy felmérés szerint az emberek 85%-a annyira bízik ezekben az online véleményekben, mintha saját ismerőstől hallották volna azokat. Mi több, minden második felhasználó (49%) csak azokkal a cégekkel hajlandó üzletelni (tehát vásárolni tőlük), amelyek legalább 4/5 csillagos értékelést kaptak az interneten.

Google Cégem

NEUNER-WOLF Digital Solutions